HTML

házi barkács zsibbant módra

házi barkácsolásaim és egyéb őrületeim

Friss topikok

Linkblog

Bottleneck

2010.01.06. 16:16 zsibbant

A régi blues gitáros arcok mindenféle piás üvegek nyakát használták slide gitározáshoz. Ma már lehet kapni hangszerboltban kb. 2000 forintért ilyen üveg gyűszűt/gyűrűt/stb slide gitározáshoz, ami ezért az árért legalább könnyen összetörik. Van még alumíniumból meg rézből is hasonló árakon. Fémkereskedésbe el kell menni, és pár száz forintból, ergo töredék áron az ember tud szerezni magának ugyanilyen mini csöveket, ami ugyan nem egy világmárka, vagy valami extra manufaktúra terméke, viszont egészen pontosan ugyanolyan használható.

 

Felhalmoztam pár boros üveget, és egy szép nyári délelőttön jóapámmal nekiálltunk levagdalni ezeket a nyakakat, majd szépen lecsiszoltam a végeket, mert másképp árthat az egészségnek. Ezek már nem törnek olyan könnyen. Volt A/B teszt. Színpadon leejtettem fej fölül egy Jim Dunlop féle slide bizgerét, meg egy sajátot. Jim Dunlop művek: karó. Zsibbant művek: kiállta a próbát!!!!

A képen jobb oldalon a legelső látható, elég ergyán néz ki.

Bal oldalon látható a második darab. Hát van különbség.

És igen, rendelésre készítek bárkinek :)

2 komment

Címkék: gitár blues bottleneck slide elektromos

A bejegyzés trackback címe:

https://zsibbantbarkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr201651870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andrabian 2010.04.07. 14:05:20

Én szeretnék ilyen bottlenecket rendelni, üvegem is van hozzá, csak még nem mertem "belevágni"...
Volt már egy valódi üvegnyakam, tényleg sokkal kényelmesebb volt, nehezebb és jobban szólt mint a dunlop. Az enyém kicsit ivelt volt és nagyon jól követte a fretbopard domborulatá. Nem kellett hozzá egy szintbe hozni a húrokat, elég volt ha minden húrnál külön megvan a kellő tábvolság a fretektől
süti beállítások módosítása